logotext

Projecten

SharePaint is mede opgezet als kleinschalig, maatschappelijk initiatief. Vanuit diverse opbrengsten worden workshops en schilderlessen met kinderen georganiseerd, voor diverse doelgroepen.

Zo zijn in het voorjaar 2016 met 37 kinderen van het Plustijdproject (naschoolse activiteit vanuit het Studiecentrum) mooie, kleurrijke schilderijtjes gemaakt in opdracht van rusthuis Vlaspand in België.

 

Plustijd project 2017-2018 - met als thema In Beweging

Voor het derde achtereenvolgende jaar komen bijna alle groepen vanuit het Plustijd project van Studiecentrum Lelystad schilderen in atelier SharePaint.

Dit jaar is het thema In Beweging. De onderwerpen die geschilderd worden variëren van beweging in de sport, beweging in het heelal tot beweging in het water.

Plustijd (verlengde leertijd) is opgezet voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs en biedt kinderen een grotere kans op een succesvolle schoolloopbaan. Zo krijgen zij de kans zich optimaal te ontwikkelen, wat hen later weer goede kansen geeft op de arbeidsmarkt. Plustijd is een project waarbij op niet-schoolse wijze door leerkrachten met leerlingen in kleine groepen wordt gewerkt aan taal, rekenen, begrijpend lezen en bovenal samenwerken. Zo is er bijvoorbeeld een Plustijdspel ontwikkeld, waar woordenschat en omgeving een belangrijke rol spelen. Ze leren om creatief samen te werken, maken kennis met nieuwe woorden en passen deze meteen in in het product: een samenwerkingsspel. Ook komen er soms gastsprekers en gaan de kinderen naar gastbedrijven, zodat ze in aanraking komen met verschillende beroepen en voorbeeldrollen. Mede hierdoor krijgen zij meer plezier in het leren en groeit hun motivatie en zelfvertrouwen. Dit is belangrijk voor de kinderen om een goede start te kunnen maken op het voortgezet onderwijs en dit ook vol te houden.

Ik ben supertrots op deze kinderen, het zijn allemaal toppers! En ik ben dankbaar dat ik een bijdrage mag leveren aan dit mooie project en mijn creativiteit kan delen met deze jongeren in Lelystad!

Het project loopt tot door medio maart 2018 en is te volgen via de Facebook pagina SharePaint.

Deelnemers schreven

Ervaringen van mensen die deelgenomen hebben aan een cursus zijn een goede leidraad om u over de streep te trekken om uw onverwachte, creatieve energie om te zetten in kleurrijke, fysieke schilderijen die niet misstaan in uw eigen woonomgeving.

De deelnemers waren graag bereid hun bijdrage te leveren. Leest u verder en/of schrijf zelf en laat anderen weten hoe u het schilderen ervaart of heeft ervaren.

Wist u dat ...

In deze rubriek vindt u weetjes of meer gedailleerde informatie die u kunnen helpen bij het bepalen van keuzes die u kunt maken in het uitoefenen van de leuke en creatieve hobby die schilderen kan zijn.

 

Klik hieronder op het onderwerp waar u meer over wilt weten:

bron

Ria Koreman

Locatie
Beukenhof 88
8212 EB  Lelystad

06 185 26 062

SharePaint

Door een ster te kiezen kunt u uw algemene indruk aangeven die u ervaart of ervaren heeft met SharePaint.
Waardering: